Gateway engine is not activating when I insert the resource?

-

I am at the gateway engine on Sylva and I have inserted the resource into the platform but nothing has happened. The resource is sitting there doing nothing. I have double-checked and I am definitely using the correct resource.

Gateway engine is not activating when I insert the resource ASTRONEER

Game guides, questions & answers and other ASTRONEER posts. If the answer below was not helpful, and still need Help? Submit a comment below or ask a new question.

1 Answer

Lloyd Collier -

You might be putting the resource into the wrong side of the engine room. Check out this guide for activating the gateway engine. There are two sides to the gateway engine room. One side has three platforms for accepting the resource and the other side is for the odd stone. Chances are you have inserted the resource into the odd stone platform.

Leave A Reply

ASTRONEER QUESTIONS

[ASTRONEER] - What are you meant to do with all of the debris and broken machines that are sitting around the surface of the planet? View Answer
[ASTRONEER] - Can the trailers used for the tractor also be connected to the large rover to increase the amount of stuff you can carry? View Answer
[ASTRONEER] - How do you build a smelting furnace for creating resources in Astroneer? View Answer
[ASTRONEER] - Is there a way to destroy items and structures that you no longer want anymore? Is there a way to sell or scrap them to get some resources back? View Answer
[ASTRONEER] - How do you make the move? I have built one and when i sit in it, i can't get it to move anywhere? View Answer
[ASTRONEER] - What are debris used for? They are all over the place but most of the time there is nothing of use in the pile of scrap View Answer

RELATED QUESTIONS

[ASTRONEER] - What are the connectors on the gateway chamber used for? View Answer